Har gått utbildning inom Osteopati för Lymfmassörer, steg 1 och 2
Vi har lärt oss många olika tekniker som jag successivt kommer implementera i mina behandlingar vid behov så detta kan man inte specifikt boka som en egen behandling. Kommer framförallt införas till mina lymfkunder men även ibland på vanlig massage vid behov och om tiden räcker till, krävs då oftast 60 min behandlingstid. 
 
Artikulation: ordet betyder ”rörelse” på latin.  Detta är en mkt allsidig teknik och bearbetar både muskelspänning, proprioceptiva funktioner och neurologisk funktion.
Myofasciell release: då applicerar man ett förlängt tryck med fingrar på ett avsett område upp till 30-40 sekunder för att släppa på spänning 
i bindväven i det avsedda området.
Recoil/pumpteknik: en pumpande rörelse eller stadigt tryck appliceras mot ex. revben och släpps sedan plötsligt. Tekniken bidra till ökad rörlighet, massage av inre organ och förflyttning av lymfa/kroppsvätskor.
Traktion & Oscillation: Mjuka gungningar genom kroppen har en fantastiskt lugnande verkan på nervsystemet samtidigt som det stimulerar lymfan direkt. Traktionen hjälper till att sträcka på leder och ryggrad för att öka rörlighet och smidighet.
Tekniker för att arbeta med höftområdet: ljumskens lymfnoder, bäckenbotten - "den tredje diafragman" och obturatormembranen. 

Lymfmassage

Hur går lymfmassage till?

All lymfmassage startar med djupandning "Änglavingar". Djupandning fungerar som en vakuumpump vilket skapar aktivitet för lymfsystemet, jag arbetar med strykningar i lymfflödets riktningar, pumpningar, cirklar, lätta vibrationer och lite andra olika tekniker för att lösgöra hud och bindväv så att fibroser och ärrvävnad minskar. Lymfmassagen förbättrar ditt lymfsystems förmåga att ta bort slaggprodukter, inflammationsämnen och vätska ur kroppen. Det är en mkt lugnande behandling då lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad.

I denna behandling får du ligga varmt och skönt på en exklusiv inframadrass med ametist- och jadestenar från Luxway. Fördelarna med en inframadrass med ädelstenar är att den bl a främjar lymfflödet, tillför behaglig värme, stärker immunförsvaret, lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärtor. Den är också mkt avslappnande och avstressande att ligga på. 

Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.

Egenvårdprogram: Du kan träna ditt lymfsystem varje dag med hjälp av egenvårdsprogrammet (som du får vid första besöket) så att flödet förbättras för varje gång. När du börjar med en lymfmassagebehandling är det bra att starta upp med några täta behandlingar gärna 1 ggr/ v under 3-4 veckor för att får fart på lymfsystemet. Här kan du se Bebe Granstens egenvårdsfilm: https://www.facebook.com/1720611151561125/videos/305015403853707

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Den tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk. Ett bra lymfflöde renar bindväven vilket ger starka smidiga muskler och en frisk kropp. Precis som i alla ”avloppssystem” kan det bli stockningar i lymfsystemet – dvs vätskan med slaggprodukter (lymfan) flyter inte på i den takt som behövs, utan ”skräpet” blir kvar i vävnaderna, där de bildar förtätningar i fettväven när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop, det kallas för fibroser. Det blir “bullar” som sitter t ex på insidan av knäna, lår, överarmar, nacken och vristerna etc. I denna förtätade vävnad fastnar ytterligare lymfvätska och slaggprodukter och hela systemet fungerar ännu sämre – en ond cirkel har startat. Smärta och sjukdomar uppstår.

Näringen från det vi äter och dricker omvandlas till blod och transporteras ut via artärerna för att därefter användas av cellen. Det som cellen använt blir till slaggprodukter och avlägsnas genom lymfsystemet som också tar bort ca 20% av den vätska (vatten) som hjärtat pumpat ut. Lymfans flöde går i riktning mot lymfstationerna och de större lymfkärlen går i riktning mot bröstkorgen och passerar på sin väg genom flera lymfnoder där de tillförs lymfvätskan lymfocyter och plasmaceller, samtidigt som bakterier och andra skadliga partiklar oskadliggörs. I brösthålan samlas alla lymfkärl i två uppsamlingskärl som tömmer lymfan ut i blodbanan igen i vinkeln mellan nyckebensven och den inre halsvenen. Kroppen bildar 2-4 liter lymfvätska/dygn och samma mängd vätska behöver föras bort för att undvika svullnad och viktökning

Några exempel på där lymfmassage kan hjälpa dig:

Svullnader
Sömnsvårigheter
Oro/ stress i kroppen
Stelhet och värk i kroppen
Fibromyalgi
Träningsvärk
Om du har lätt att bli förkyld
Domningar 
Sendrag/ kramp/ pirr i benen
Restless legs
Frusenhet, svårigheter att gå ner i vikt, celluliter,

Lämpar sig även bra efter operationer för att slippa blockeringar vid ärrbildning och för att påskynda läkningen. Är också bra efter canceroperationer där lymfnoder avlägsnats och man lätt får svullnad.

Här kan ni se en liten film där läraren i lymfsystemet Bebe Gransten berättar lite om lymfsystemet: https://www.facebook.com/watch/?v=762107697660351 samt denna om trögt lymfsystem: https://www.facebook.com/watch/?v=297990998250152

 

 

ak massage

Svensk klassisk massage

Massagen är en mycket effektiv behandlingsmetod för att må bra i såväl kropp som sinne. Massagen är läkande, förebyggande, lugnande och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. Massage har effekt och gör skillnad. Denna massage kan man ta i både förebyggande och/eller behandlande syfte.

De positiva effekterna är många:

Gör spända muskler mjuka och elastiska * Stärker immunförsvaret * Ökar koncentrationsförmågan *Motverkar spänningar vid smärttillstånd och motverkar stress * Ökar prestations- och återhämtningsförmågan * Ger ökad kroppskännedom bl a.

Ni får ligga på en skön uppvärmd Inframadrass med ametiststenar, fördelarna med inframadrass med natursten är bl a att den: - ökar blodcirkulationen och cellmetabolismen - Reducerar smärta och stärker immunförsvaret - Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta - avslappnande och avstressande.

Jag anpassar behandlingen utefter dina önskemål och behov. I massagebehandlingen använder jag ofta olika tekniker med bl a koppning, triggerpunktsbehandling och andra djupgående behandlingsformer men såklart även avslappning och förebyggande massage.

Du kan även få rådgivning angående träning och stretching om så önskas. Syftet är att du ska hjälpa dig själv att hålla dig frisk. 

Vid första besöket rekommenderas 60 min.

Avslappningsmassage

ak avslappning

Helkroppsmassage 60 eller 90 min

Massage som utföres sakta och lugnt påverkar flera olika system i kroppen som leder till avslappning genom att sänka stressnivån, lindra smärta och framkalla en skön känsla av lugn och harmoni.  Vid stress förbrukas mycket energi. När stressen släpper frigörs energi som används till kroppens egen läkande förmåga. Även här får ni ligga på en varm och skön inframadrass med ametiststenar. Läs ovan om madrassens egenskaper el gå in på luxway.se för mer information. 

Denna massage passar er som vill ha lugn och avslappnande massage!

Strain and counterstrain (SCS)

Är en vilolägesbehandling och en mjuk behandlingsform. Smärttillstånd, rörelseinskränkningar, kramp och dysfunktioner (funktionsnedsättning) i rörelseapparaten är exempel på tillstånd där metoden kan vara en lämplig behandlingsmetod. Behandlingen lämpar sig bra på både akuta tillstånd, som till exempel nackspärr eller ryggskott, och långvariga problem med smärta och spänningar. Den kan även med fördel användas inom rehabilitering efter skador.

Med strain and counterstrain kommer man ofta åt problem som är svåra att nå med massage då muskeln försätts i ett avspänt viloläge. Enkelt förklarat så handlar det om att hitta den ömmande punkten i en muskel eller led och därefter lägga muskeln/leden i ett smärtfritt viloläge och hålla den där en stund och sedan återgå till ursprungsläget. Kunden upplever ofta behandlingen som skön och behaglig.

Doktor Lawrence Jones anses som strain and counterstrains fader. När han på 1930-talet studerade osteopati var den utbildningen ännu inte standardiserad. Han ägnade sitt liv till att behandla, forska och undervisa i ämnet leddysfunktioner. Denna behandlingsform har ett Osteopatiskt tänk = mjukt

Denna behandlingform använder jag mig av som komplement till övriga behandlingar om behov finns.

ak Koppingmassage

Koppingmassage

Som komplement till massagen använder jag även silikonkoppar att massera med. 

Genom ett undertryck fäster man koppan på huden. Detta ger mycket bra effekt på bindväv, blodcirkulation och lymfsystemet. Kopping kan även hjälpa mot celluliter.

ak Idrottsmassage

Idrottsmassage

Allt utgår från den klassiska massagen och så blandar jag in olika tekniker och grepp under behandlingen. Jag använder mig bl a av deep-tissue-releasetekniken, vilket innebär att man arbetar med djupare och med mer kraftfulla tekniker för att finna de spänningar och triggerpunkter som behöver behandlas. Behandlingen kan ges på specifika problemområden typ rygg, axlar, armar, nacke, ben eller helkropp.

 
Är mycket bra i både förebyggande och behandlande syfte. Regelbunden massage gör att musklerna återhämtar sig snabbare och minskar skaderisken. Vid behov utförs även behandling med tvära friktioner över ev mjukdelsskada(man jobbar tvärs vävnadens fiberriktning med små rörelser).
 
Fördelen med denna metod är många bl a så reduceras inflammationen efter skada för blodcirkulationen ökar i det skadade området. Förebygger och bryter ärrvävnad.Töjning av muskelvävnaden utförs vid behov.
 
Behandlingstid:  45 min, 60 min 
(första besök rekommenderas minst 45 min).

ak Foretagsmassage

Företagsmassage

Jag erbjuder Företagsmassage med inriktning på friskvård!

 
Massagebehandling är både förebyggande och behandlande. Den klassiska massagen används oftast som avslappnande och förebyggande behandling. Terapeutisk behandling fungerar bra på specifika problem. Behandlingstiden kan vara allt från 30 min till 60 min. Ni bestämmer. Jag kommer till ditt företag med bänk och tillbehör, alternativt kan personalen komma till min mottagning. Hälsodeklaration fylls i vid första besöket, vid behov utförs även tester och undersökning som gör att jag kan utföra en korrekt och säker behandling. Jag hjälper gärna till med rådgivning om träning och stretchning.
 
Ring för mer information och prisuppgifter.

Kroonologisk Massage | - Meteorvägen 9, Halmstad | Telefon: 0709-81 71 15